Kick-off 2

 

De kick-off is het perfecte moment om aan te sluiten bij nieuwe projecten. Schrijvers, acteurs, regisseurs, producenten en crewleden komen bij elkaar om hun project te pitchen of bij een project aan te sluiten. Meedoen is gratis. Tijdens speciale trajecten ondersteunt het Open Filmteam geselecteerde projecten met sets, ruimte, filmgear, budget, verbinding aan cast en crew of andere dingen! Ook kan je verschillende workshops volgen om je kansen als cast, crew of schrijver te vergroten.

De volgende kick-off is op 28 oktober. Momenteel worden nieuwe workshops gepland.

↓ Lees verder over de Kick-offs ↓

Mede mogelijk gemaakt door

Maak de film die bij jou past!

Breng als filmmaker een film of scène tot leven. Werk met scriptschrijvers of je eigen script. Heb jij al een team of stel je dat samen tijdens het traject?

Tijdens de tweede kick-off beginnen we de dag met verschillende momenten voor producenten (10:00), schrijvers (11:00) en regisseurs (12:00) over de manier waarop we hen kunnen steunen. Ook kunnen ze productieteams vormen. Vervolgens komt iedereen samen bij de opening van de nieuwe studio (inloop vanaf 13:30, lancering om 14:00). Daarna worden projecten waar je bij aan kunt sluiten gepresenteerd. Ook ontmoet je in een netwerkbijeenkomst tot 16:30 nieuwe mensen met interesse in cast en crewrollen om samen jouw volgende projectgroep te vormen!

Adres

De Kick-off vindt plaats bij Tot 2021 / De Ambacht: Molenstraat-Centrum 1, 7311 XG Apeldoorn. De ingang is aan de kant van het station bij het trappenhuis. Volg de bordjes van het Open Filmteam om de juiste ruimte te vinden. Met het openbaar vervoer is het slechts vijf minuten lopen vanaf station Apeldoorn. Kom je met de auto? Dan is het slechts drie minuten lopen vanaf parkeergarage Koningshaven.

Wat je bereikt op de kick-offs

Werk aan profi korte films

Films maak je samen. Tijdens de Close-Up ontmoet je andere makers, schrijvers en producenten waarmee je samen kunt werken. Wil jij horror maken of juist comedy? Als componist aan de slag of als acteur? Kies het project dat bij jou past! Natuurlijk kan je ook instappen op projecten die al een script of zelfs acteurs en draaidagen hebben!

Werk met professionele Filmgear

De Close-Up studio is ingericht om in vrijheid te kunnen filmen. De studio komt daarom met alle gear die jullie nodig hebben: Professionele filmlampen, dolly op rails, een JIB, camera, lenzen en geluidsapparatuur. Je mag natuurlijk eigen gear meenemen, maar heb je dit niet? Dan kan je dus alsnog aan de slag!

Sets, kostuums en props

In film is de setting natuurlijk belangrijk. We stellen bij het Open Filmteam regelmatig budget beschikbaar voor sets of locaties, kostuums en props. Heeft de film waar jij aan meewerkt deze nodig? Dan kan je een aanvraag indienen. Zo wordt de short zo goed als hij kan zijn.

Beleef de Première

We houden met enige regelmaat een première voor betrokken films. Wil jij je film op het witte doek in première zien gaan? Dan is de kick-off een goede start om dat mogelijk te maken!

 Veel gestelde vragen

Kan ik meedoen in meerdere rollen?
Het is mogelijk om mee te doen in verschillende combinaties van rollen. Dit kan omdat de agenda zo gepland is dat de meeste workshops geen overlap hebben. Zo kan je meedoen aan zoveel trajecten als je wilt.
Waarom zijn de workshops in zo goedkoop?
We proberen activiteiten altijd zo toegankelijk mogelijk te maken. Dit doen we vaak door bij dure trajecten subsidies aan te vragen, die helpen de kosten voor deelnemers laag te houden. Ook zijn er vaak verschillende sponsors betrokken om een project mogelijk te maken.
Wat als het traject te duur is voor mij?
We vinden dat geld geen beperking moet zijn om mee te doen. Kan jij de ticketprijs niet betalen? Dankzij steun van fondsen hebben we speciaal voor jou slots met  een verlaagde deelnemersbijdrage! Daarin kan je aansluiten als crewlid, schrijver of acteur. Vraag via het formulier hieronder een slot met verlaagde bijdrage aan (je aanvraag wordt vertrouwelijk behandeld en niet bewaard).

Mag ik met een al bestaande groep meedoen?
Deelnemen als groep mag. Let erop dat we alle deelnemers van je groep zich apart moeten aanmelden.
Kan ik een film regisseren?
Je kunt tijdens dit traject aan de slag als regisseur van een groep. De kans dat dit lukt is het grootst als je begint met een paar deelnemers die het leuk vinden om met jou als regisseur te werken. Je bent hierbij de aanjager van jouw project. Meld je ook aan als producent.
Vind ik gegarandeerd een groep?
In principe moet het iedereen lukken om bij een project aan te sluiten of een groep te vinden. Dit wordt natuurlijk gemakkelijker als je een wat bredere interesse hebt. Lukt het je niet een groep te vinden? Dan helpen wij je een match te maken.
Mag ik werken met eigen crewleden of acteurs?
Deelnemen als groep mag. Let er wel op dat alle leden van je groep zich apart aan moeten melden.
Ik heb een vraag die hier niet bij staat
Heb je een vraag die hier niet bij staat? Dan kan je die insturen via info@openfilmteam.nl

Voorwaarden:

Het Open Filmteam staat voor een open, toegankelijk en gezellig traject voor zoveel mogelijk deelnemers. Door een ticket te kopen stem je ermee in dat:

  • Alle deelnemers belang hebben bij scripts, materiaal en video die tijdens het traject gemaakt wordt. Je hebt kennis genomen van en stemt in met de inhoud van de standaard Open Filmteam Quitclaims (Quitclaim Cast , Quitclaim Crew) die er onder andere voor zorgt dat het Open Filmteam alle rechten heeft die nodig zijn om jou en andere deelnemers toestemming te geven voor het gebruik van alle geproduceerde materialen waaraan je meewerkte of deelnam. Een ticket kopen staat gelijk aan ondertekening van de beide quitclaims.
  • Het Open Filmteam wil een toegankelijke, veilige en prettige plek zijn voor jou en andere deelnemers. De projectleiding kan om dit te garanderen zonder opgave van redenen handelingen, verhaallijnen, onderwerpen of andere dingen die geproduceerd worden of binnen het traject plaatsvinden verbieden.
  • We een prettige deelnemersgroep als essentieel zien voor een fijn traject. De projectleiding kan je deelname zonder opgave van redenen stopzetten of weigeren. Gebeurd dit dan wordt door het Open Filmteam bepaald hoeveel van het traject je hebt doorlopen en of restitutie van (een deel van) je ticketprijs op zijn plaats is.